Fåtölj


Det finns så många fina fåtöljer,  men de är faktiskt löjligt dyra! Kostar ofta lika mycket som en soffa, löjligt!
Jag har hittat en som kanske inte är den roligaste, men den är på rea för under 2000 SEK och i skinn. Dessutom finns den i vit, så passar till soffan jag ska köpa. Om den är bekväm får det bli den.






Blocket

Jag hittade ett bord på blocket från Ikea. Nytt är det redan då billigt, 600 SEK, men 250 är ännu bättre. Speciellt om man ska göra om det. Att köpa bordet var faktiskt billigare än att köpa ett nytt underede och det är jättestabilt. jag ska ta bort glasskivan och göra en egen borskriva i trä. Det enda som är lite svårt blir att fästa den. Idag ska jag därför till Bauhause och leta brädor och lite andra saker.


Datorn är lagad och soffan är hittad!

Vilken stress det har varit den senaste tiden. Det började när min dator dog hux flux dagen innan jag skulle iväg till Göteborg. Jag är vekligen inte tekniskt (och till skillnad från många som säger så och sedan kan en massa så är jag verkligen usel). "Du har väl en kopia" säger min pappa.
Men det hade jag inte, inte sedan han tog en åt mig 2007, men så igår lyckades han fixa den och all info är kvar! Så nu kan jag fokusera mig igen på inflyttningen som är redan nästa onsdag.

Jag har tittat runt en heldel och det finns sådana underbar möbler! Men budgeten är väldigt begränsad så jag har tänkt att köpa Karlstad från Ikea. Den är jätteskön att sitta i och kostar bara 3900 SEK i det vita utförandet. Tröttnar jag eller ifall den blir smuttsig får jag se vad Bemz (se tidigare inlägg) kan erbjuda.


Rolig lampa

På blocket kan man hitta lite små och roliga affärer tycker jag. Bland annat har jag beställt sidenprover som var mycket billigare än på andra ställen. Igår hittade jag lampan nedan som jag tycker är jätterolig. Den finns även i vitt och går att snurra som man vill.







                                                       

Måla

Idag har jag målat om ett skåp från Indiska. Det var i o f fint från början men vi vill inte ha det mörkbrunt utan vitt. Just nu håller det på att torka, jag har sandpapprat det så att det ser lite slitet ut. Jag tror att det kommer bli fint. Får försöka ladda upp bilder på den snart.

Kluven....

Jag har kollat på ett skrivbord på "himlen runt hörnet" (bild finns nedan) men nu hittade jag detta på Möbelverkstan. De lägger ofta ut möbler på blocket och det var så jag hittade dem tills att börja med. De säljer mest gamla renoverade möbler så man är ensam om att äga sakerna. Frågan är vilket jag ska köpa....


Barstolar

I helgen var jag naturligvis runt och tittade på saker. Köpte bestick och kökssaker på Ikea, tittade på färg och betts på Silvan, där jag även hittade en fin taklampa för ett bra pris. Det riktiga fyndet gjorde jag förvånande nog på Elgiganten, jag viste inte ens att de hade kökssaker där, men de hade utförsäljning av jättefina produkter från ett danskt märke i vitt proslin med ståldetaljer.

Lampan jag köpte var i grått genomskinligt glas, och när jag såg barstolarna nedan så tyckte jag att de skulle passa jättebra ihop. Frågan är väl bara om man vill sitta på barstolar och äta hela tiden, det kanske är jätte obekvämnt....

                              Barstol från Bolagret


Vackra möbler

Jag har hittat en jättebra hemsida tycker jag. Affären heter Himlen runt hörnet och har både en affär i Gamla stan (Sthlm) och en nätbutik . Jag ska ta mig dit nu i helgen och beställa lite saker, de har bra priser för vad de erbjuder tycker jag. Några exempel nedan:

Litet skrivbord i trä, 1900 SEK

                        
Smalt slagbord, 1600 SEK, finns i både vitt och svart.

                        

Bemz

Efter att ha varit mycket besviken över att inte hitta en soffa som jag gillar har jag funderat på att köpa en billig ikea soffa på blocket. Ifall den bara har sliten klädsel kan jag ju faktiskt köpa ett helt nytt överdrag från Bemz. De har nya överdrag till ikea soffor och fåtöljer i jättemånga variationer. Jag har beställt prover därifrån för att se lite närmare på de tyger som jag tycker om.



Orientalisk dans

Skönt avbrott från jobb och lägenhetstankar är Orientaliskdans. Idag blir det andra gången jag går och det var verkligen roligt förra gången. Första gången på länge som träning inte känns hemskt... Önskar bara att min mage såg ut som den nedan, kanske efter kursens slut ;)



Soffor

Igår fortsatte så jakten på möbler. Det är ju bara en månad kvar så vore skönt om jag fick lite koll på vad jag kan köpa redan nu, speciellt om det är beställningsvaror. Siktet var inställt på Bolia och jag besökte deras affär på Söder. Soffan jag var intresserad av syns nedan och finns i en massa olika färger, men till min besvikelse var den inte alls skön att sitta i. Den var varken tillräckligt hög, djup eller mjuk så jag blev verkligen besviken.


Därefter blev det Stalands möbler och Inneboende och där fanns endel ok soffor men ingen som jag tyckte var perfekt... Att det ska vara så svårt. Rummet den ska stå i är ju inte så stort och jag vill inte att det ska kännas som bara en gigantisk soffa i rummet.

RSS 2.0