Egen konst?

Jag har ju funderat på att gå en fotkurs (efter jag köpt en sådandär krånglig kamera då såklart). Igår var jag inne för att titta lite på bilder som folk har tagit och hittade denna sida: Bildmakarna som printar foton på canvas i den storlek man vill ha. Bilden nedan kommer från en privatperson och den är superfin så nu är jag ännu mer sugen att prova själv och få precis den bild som jag vill ha!



Irritationsmoment under en renovering

1) Att den grå gröna färgen istället ser blå ut på väggen
2) Dåligt material så som maskeringstejp som bara går sönder eller penslar som fäller mer hår än katten, borde det inte finnas någon kvalitetskontroll?
3) Fläckar och repor som dyker upp från ingenstanns på det nyfixade vardagsrumms golvet trotts att man är lika försiktig som om plankorna var av skört glas.
4) Att det hela tiden märks att mer saker behöver göras!!!

Utemöbler

Nu när solen skiner börjar jag längta efter sommaren. Och då saknar jag faktiskt villan jag växte upp eftersom trädgård inte tillhör lägenhetsvärlden. Om jag hade trädgård (och pengar) så skulle jag vilja ha soffan nedan från ilva. Den är för utomhusbruk men jag är sugen på att köpa den och ha innomhus....




Soffkuddar i siden

Egentligen ska jag inte kolla på små pluttiga saker, för det är redan riktigt rörigt hemma och pengabrist hjälper inte. Men så hittade jag superfina kuddar i råsiden från Mimou. Eftersom det var specialerbjudande så fick jag två för priset av en (dvs 800 SEK för båda) så jag kunde inte låta bli att köpa dem till soffan. Exakt som kudden nedan men att bakgrunden inte är vit utan lite svagt grön. Vet inte vilken jag tycker bäst om men hade jag den vita skulle jag nog blir nervös över fläckar.



Modern kristallkrona

För närvarande har jag inga uttag i taket (de som bodde här innan har inte använt taklampa förutom i köket!) så det första steget är att ta hit en elektriker. Men det hindrar ju inte att titta på lite lampor!' Sovrummet är nu nästan fördigmålat, men jag tycker det känns något mesigt och blev inte som jag tänkt mig, dock är det lite av en fight mellan mig och pojkvänen eftersom han inte vill ha starka färger eller för feminina inslag. Därför hoppas jag kunna få rummet lite roligare med hjälp av inredningsdetaljer, mattor och hylor. Lampan nedan tycker jag är ganska rolig. Rummet är i lite gammaldagsstil så en modern lampa som ändå inte står ut för mycket kan kanske vara en del för att få lite ordning på rummet.

Lampa från thehome.se


Små butiker på internet

Jag letar ofta runt på internet och det finns en mängd roliga små webbaffärer. Lite överrepresenterar är väl den franska lantstilen men ändå är det kul, speciellt när man hittar någon som har lite "egna saker".

Idag hittade jag en som heter webbloppis, roligt namn också, där de faktiskt har väldigt bra priser och lite gamla saker, värt ett besök då och då.

Webbloppis


Klockor

I början tyckte jag att det var skönt utan någon klocka som visade hur tiden tickade iväg. Men nu börjar det bli lite tröttsamt minst sagt. Jag har letat efter en väggklocla med ett sunligt urverk (tror jag såg en sådan i en film en gång och de är så himla roliga) men jag har inte kunnat hitta någon! Det närmaste jag kommit hittils är en klocka som var med i Sköna hem som heter Ghost, nummer 6 på bilden nedan, men det är inte ens en väggklocka utan för bord.



Målning

Det har verkligen varit mycket, och på mina ben skymtar vita färgfläckar och mörka bettsfläckar fram. Och långsamt går det.... jag önskar verkligen att man hade små hustomtar som fixade allt medan man var på jobbet. Det har blivit en liten rockad, så det som var vardagsrum blir nu sovrum och vise versa, de rummen ska jag försöka få klara först, köket blir jobbigast med det går i alla fall att använda.

Flyttstress

Igår var en rolig men något stressig dag. På morgonen kl 9 var ja ghos mäklaren med bara endel strul att få ihop pengar innan.... Så med nyklarna i väskan och en massa saker från Silvan begav sig pappa o jag för att ta en titt på lägenheten igen. Vi skulle bettsa alla bjälkar var tanken men utav 10 st han vi med en och lyckades få mer svart betts på golvet än någon annanstans.

Sedan bar det av till Silvan o kungenskurva med mamma o pengar spenderades på färg, mest vit i nuläget för att målningen ska komma igång.

Jag är lite orolig för själva flytten på Lördag då doktorn konstaterat att min rygg är sned (jag hoppades att jag inbillade mig smärtan men icke). Jag kommer se lite ut som ringaren i Notre Dame och släpa fram saker. Att det inte finns någon hiss gör det hela lite mer spännande!

RSS 2.0