Grönt är skönt!

Nu är det ju ändå snart Mars och jag hoppas på lite liv och grönska snart!
Blommor och grönt piffar verkligen upp både ute och inne, men tyvärr har jag
inte direkt gröna fingrar så jag försöker fråga i blommaffärer efter lättskötta varianter.
Bilden nedan tog jag i sommras hos mina grannar när vi hälsade på dem i Småland, krukorna har de
gjort själva i betong (de är väldigt konstnärliga och trixiga) och jag tror minsann att blomman heter "Fetknopp".
Krukorna stod utomhus på en bänk och det var verkligen jättefint.


Trauma

Idag är jag ledig och såg fram emot en vilsam dag. Jag hade gjort frukost och skulle ringa av dagens måste samtal till banken. Så när jag sitter med den trevliga kvinnan i telefon leker katten på balkongen. Den är inglasad och hon är där ute var och varannan dag. Så när jag ser hennes yviga svans försvinna genom glaset tror jag inte mina ögon tills jag hör en duns. Jag springer till balkongen och där nere ser jag en liten vit hårboll. Jag skriker och säger till kvinnan som fortfarande är i telefonen "Min katt har hoppat ut från balkongen" slänger på luren och springer i pyjamas ner genom trapphuset ut. Naturligtvis, eftersom jag inte brytt mig om skor, så lyckas jag skära mig på något i snön men det kände jag inte så mycket då. Jag var helt överlyckligt när Skorps kom fram när jag ropade så att hon inte var borta.

Sedan spenderades timmar i telefon med hela familjen samt veterinären. Jag ville verkligen åka dit, men då hon faktiskt lekte och hoppade som en toka i vanlig ordning så lyckades mamma (som kom över) att lugna mig. Nu ligger hon och sover i sin korg (se inlägget nedan) och min morgon känns något förstörd och jag är fortfarande lite chockad.... Jäkla lilla katt!

Bästa inredningstippset är en....

Katt! Eller kanske vilket djur som helst.
Min lilla hårboll älskar att krypa ner i en korg från indiska i fönsterbläcket. Från början var den tänkt för
småsaker som jag inte ville ha framme men så blev det inte. Nu har den lite papper i sig och ibland
någon tygbit som hon gillar att leka med. Egentligen är hon för stor för korgen vid det här laget men
hon trycker ändå ner sig i den.


Skåp från ellos

Jag hittade detta fina skåp på www.ellos.se och det är något sådant här jag letar efter som garderob. Det största problemet med just det här skåpet, och lika så med många andra vitrinskåp, är djupet som är 45 cm.... Det är ju egentligen för lite för att vara som klädskåp. Å andra sidan kostar skåpet lite i jämförelse med många andra (3500 SEK) och det har fått bra beröm från de som köpt det (kanske är därför man först kan få leverands den 20 Juni....)



Italienska hem?

Igår satt jag och bläddrade i senaste nummret av Sköna hem (bra deal att få en KostaBoda skål när man beställer en prenumeration :) ). I alla fall så var det en artikel om en italiensk svensk familj som flyttat tillbaka till Sverige men tagit med "Italien" dit i inredningen....

Jag har bott i Italien och rest där en heldel kan säga att det finns inte många hem som ser så bra ut som denna lägenhet. Det är faktiskt en myt att italienar är så trendsäkra, de flesta hemmen har "fluffiga " skinnsoffor, mycket prydnadssaker, virkade dukar och duttel, inte direkt det som syns i inredningstidningarna!  Absolut är det skillnad mellan norra och södra Italien, i Milano är de mycket mer medvetna och nästan lite jobbigt fokuserade på att allt ska vara så "rätt", men som sagt, det är inte många hem där som ser ut som det i Sköna hem!

Däremot en trevlig artikel med många fina bilder! (Se en nedan).




För hela artikel gå till:

Italienska på Östermalm

Bra hallförvaring

Hallen i den nya lägenheten är smal och lixom lite tarmig. Det finns två garderober som jag förvaringsmässigt inte har möjligehet att göra mig av med. Men det behövs mer förvaring i alla dess former och det vore toppen om det får plats en sådan lite bänk i trä och med förvaring som de hade på jysk för 799 SEK. Dessutom hatar jag att stå upp och sätta på mig skor, slutar alltid med att jag ramlar eller stäcker något.


Bauhaus

Lördag förmiddag spenderades i Länna, ett litet "kungens kurva" med pappa som skulle leta dator på elgiganten och pojkvännen som jag trodde skulle vara behjälplig med saker till renoveringen.... Båda två blev väldigt snabbt uttråkade och griniga på Bauhaus (jag som trodde att de skulle gilla den typen av affärer!) som faktiskt är en riktigt bra affär med det mesta till mycket bra priser. Speciellt kakel, träskivor och lampor tyckte jag att man kunde fynda. Tyvärr har de inte mycket bilder på hemsidan, men jag ska tillbaka dit snart och välja lite saker och fota lite så jag kan fundera över olika alternativ.

Gardiner

Jag älskar gardiner! Det kan ju vara svårt att välja färg ibland på väggarna och det är jobbigt att ändra färg när man en gång målat, men med gardiner så ändras rummet på en gång. Siden gardinerna nedan är från Colefax and Fowler (http://www.colefax.com/) och lär kosta typ som min månadslön... suck

Däremot har jag hittat enfärgat siden som man kan sy upp själv och kostar ca 160 SEK kvm, se bild 2 

1.



2. (sidentyg i många olika färger från: tyg.se, http://www.tyg.se/ )


Garderober

Då det är lite dålig förvaring i lägenheten har jag spenderat vad som känns timmar på att leta garderober. Den ska stå i sovrummen och måste vara ganska lite. Men det känns som alla garderober är antingen lämpade för hallen eller fula... Suck... Jag får väl fortsätta försöka.

Sommar och sol!

Efter en lång kväll (idag var första gången på Orientalisk dans och jag undanber mig lustiga kommentarer :) ) så sitter jag nu och hjälper min mor och välja och redigera bilder på vårt landställe. Bilden nedan tog jag i sommras och det var helt galet varmt... Någon jag verkligen längar efter nu när det är så sjukt kallt ute!!!! Jag vill ha sommar och ljus.... snyft!





Perfekt för små lägenheter!


Hittade den här bänken på ellos och slogs av vad praktiskt med en bänk som ger både förvaring och sittplatser. Jag har klurant på hur man ska lösa det med matbord i köket på den nya lägenheten. En bänk kan ju stå mot köksväggen och kan till och med gömmas under bordet ifall man vill att rummet ska kännas större. Stort plus för förvaringen, så jag ska se om inte jag och pappa kan snickraihop något liknaden.

Ikea, once again

Har letat på nätet efter diskho och blandare. En favorit är Blanco (http://www.blancosverige.com/). Superfina alternativ i vitt, svart, krom, etc. Men jag märker att min ekonomi inte riktigt klarar av deras priser. Hittade så nu på morgonen diskho Domsjö och vit blandare för totalt ca 2000 SEK på Ikean. Jag e ganska nöjd och tänker lägga pengarna jag sprar på en snygg bänkskiva i svar :) 



Köket...



Otroligt mycket skåp utrymme, och väldigt ljust och stor fönster, golvet däremot.... De som bor där nu har faktiskt inte kollat ifall det är brädor under och det hoppas jag på, annars hittar jag på något annat.

Spis från Ikea



Igår var jag en sväng till Ikea. Vissa möbler, ex min förra byrå, har jag väldigt svårt för där eftersom de tappade sågspån o så. Men sedan har de ju andra saker oxå, så som billiga o bra bestick och inte minst ett sammarbete med Whirlpool. Jag har fallit för en spis som jag tycker är superfin och en inbyggd micro i samma serie :)
Även om jag inte är säker på hur köket ska inredas ännu (jag hoppas att det finns tegel bakom kaklet men gör det inte det får jag tänka om), så kommer någon av de tre färgerna som spisen kommer i att passa. Billig oxå, ca 3500 SEK.

Franskcement till badrummet


Även om jag älskar cementgolv så tänkter jag mig inte ett sådant här färgglatt och varmt golv. Jag älskar det här golvet och eftersom min blivande lägenhet har plast matta i badrummet håller jag tummarna på att det inte är för dyrt. Fransmännen vet verkligen hur man imponerar! (Golvet finns hos Stiltje).

Sovrummet


Sovrummet som jag blev lite småkär i :) Tänker att golven ska få bli vita o kanske en tapet i taket...

Klart!!!

Efter en mycket mycket lång dag är lägenheten nu min.... endel o fixa med banken (känner mig helt ruinerad efter det här köpet), men jag tycker lägenheten ser så fin ut (har dock inte sett den i verkligheten än).... Ska ladda upp några bilder.

Stol från Ilva

Stol i fransklantstil från Danska Ilva

Nervös!!!

Efter ett antal visningar verkar det nu som jag ska få min första egna lägenhet, eller i alla fall en halv eftersom pojkvännen ska vara med på köpet. Egentligen var Söder favvorit stället med den här lägenheten ligger i Birkastan och är 43 +17 kvadratmeter och påminner lite om en vindsvåning vilket gör att jag nu bara sitter o väntar på att åka till mäklarn och skriva kontrakt. Mycket nervöst, rätor som är svårföutsäjbara och en marknad som inte heller är lätt läst.... Håller tummarna.

RSS 2.0